Sunday, December 12, 2010

4 Dis 2010.Bukit Bintang...

Dah lame xupdate blog aku nieyh.Agak sebok kebelakangan nieyh.Alhamdulillah,dapat bnyk project.Bnyk project=bnyk kerje=xde mase=bnyk duit=murah rezeki=cepat kawen.Hehehe.untuk pembukaan kata untuk bulan disember,pengakhir tahun 2010 ini,pada 4 dis yang lalu,aku ngan beberapa kawan2 aku telah menjayakan satu aktiviti busking tengah tgh kota,Bukit Bintang.Memang bnyk talent yang datang pada malam tuh.Yang baru,yang lama,yang paham,xpaham pown ade.So sememangnye aku enjoy dan seronok yang amat sbb dapat meluangkan mase dan bersantai ngan otai2 R&B nieyh.Berpeluh2 mcm hape pown aku xtawlah nak cakap.huhuhu.Dari aktiviti yang aku jalankan nieyh,aku nampak rata2 rakyat Malaysia xmenghargai apa yang dilakukan oleh pengiat seni di tanah Malaysia nieyh.Mereka sekadar tgk,tepuk dan beransur.Yang appreciate musik2 dan seni nieyh,kebanyakkanye foreigner.Dorg menghargainya,dgn penoh dedikasi(Hehehe)...Mungkin itu budaya dorg,bukan budaya kita.Dan apa yang dipraktik kan oleh kitorang pown bukan budaya orang Malaysia.Orang2 Malaysia,lebih senang menonton di kaca Televisyen,seperti racangan realiti.Dan yang ditonton dan dsnjung bukanlah bakat,tetapi kecantikan dan kekacakan peserta tersebut.Rancangan realiti pown bukanlah budaya kita,tapi perkara ini mula popular lebih kurang 10 tahun dahulu.Tapi bagi talent2 di tepi jalan,yang kurang kacak,kurag slim,kurang bergaya,dipandang sebelah mata.Mungkin ini tabiat atau sifat yang sememangnya sebati dgn rakyat Malaysia.Entahle~

Ini ade beberape gambar yang akan aku selitkan.Semua ini berlaku pada 4 dis 2010,di BB.Kami lakukan apa yang kami suka,tanpa menggangu sesiapa yang membenci.Jadi pada yang paham,bantu dan sokonglah kami.Pada yang yang membenci,beri ruang dan pahami kami.=)

















So,itulah kesah kami di malam Sabetu,4 dis 2010...Walaupown ade berape suare sumbang yang menyibok ditepi dan terus menerus mengkritik,namun kami tetap meneruskan apa yang kami mulakan.Scene kita kecik,jgn dikecikkan lagi dengan mentaliti kecik korang.Sempit sngt,sampai nak suroh kitorang julang ko sebagai Senior,orang lamo,dan mcm2 lagilah untuk menaikkan nama ko dalam scene.ini teguran aku secara terbuka kepada yang berkenaan.Xkesahlah pengalaman ko 15 tahun ke,ape ke,ko kene paham.Apa yang ko ade,kitorang mugkin xde,dan ape yang kitorang ade,sah2 ko mmg xde!Jgn sekali2 ko memperkecilkan kebolehan kami,pengiat seni undergroung nieyh.Ingat asal-usul ko,ko xpopular mane pown klw orng xkutip ko.Ko nak marah aku,benci aku,terserah.Aku dengan pendapat aku,ko ngan pendapat ko.Au bukan nak carik gado,cume nak bagi tegoran.Nak tolong orang,kalau ikhlas,datang je tolong.Ok?Hehehe.So nantikan persembahan kami,insyaallah,akan di adakan dalam tren LRT pulak,pada 25 DIS 2010. Christmas Eve...So pada sesiape yang terserempak ngan kami,kalau rasa nak join boleh.Dan kami dalam perancangan untuk menambah keahlian.just for fun,dan penambahan ilmu about R&B.=)
Sokonglah kami,support ur local act~!
Sekian,trmas~!

5 comments: