Tuesday, November 3, 2009

Sudah lama,Kini ku dah pulang!

Lame siot aku menyepikan diri dari blog aku.Bukan lupew password,xdew citew,ataw apew2 sbb yang menyebabkan aku xleyh nak masok dalak blog aku...Cumew aku perlukan sedikit masew untuk aku lihat di dunia yang nyata...Apew yang benar2 terjadiew,apew yang sedang berlaku...Lamew gak aku ngan blog nieyh,aku skew tgk blog orang.Adew yang aku skew,aku benci,yang aku bagiew pendapat.

Aku demam gilew babi,da seminggu da...Sakewt siot,pening palew sngt2...Sambel2 aku pening palew,melayan sakewt kepale yang sepoi2 bahase,aku maen game dalam facebook aku iaitu restaurant city.Game nieyh mmg besh,sngt2 best sebenarnyew...Huhuhu...

Nieyh jew kowt bwat msew nieyh,esok luse aku sambung arr lagiew...Chioaw~

Sunday, January 11, 2009

Layankan....

video
Layankan


video

Gangstarz 2 Audition

Pown citew pasal tahon lepaws...Msew nieyh,tersngt² arr swonoxnyew...Kitowunx xsangkew yunx kitowunx dapawt melepasi 1st stage dan mmg melowmpawt² arr kitowunx msew tuh...Yunx lebey syioxnyew,kitowunx arr 1st group dari KL yunx dapawt ke 2nd stage...Nieyh adew beberapew gambar utx ditatapiew bersama....Sweet memories ever~!Hix~...Bagiew yunx xkewnal kitowunx,Kitowunx nieyh merupewkan vocal group yunx ber'genre' pop R&B & A capella...Group kitowunx nieyh boleyh dikatewkan baru arr,baru setahown lebey...


















Msew nieyh Ajea blowm Join lagiew...Nmew group aku pown Soul Voce...Adle datunx,tapiew ngan group laen...Apew2 pown,mmg sesngt heppy arr kitowunx msew nieyh...InsyaALLAH,this year nyew audition,kitowunx nax cubew naseb lagiew skaliew...Mnew taw,this year kitowunx berjayew...Hix~!Doakan yunx terbaex utx kitowunx...Yosh~!!!

P/S=Bagiew yunx berminawt utx mendapawt khidmat kami,silew Hubungiew kami di talian 019-3768776(Wan)

Suatu masa dahulu di Bangkok Jazz...

Sjew jew aku letax citew nieyh...Pasal apew...?pasal aku lupew nax letax seblom2 nieyh...Hahaha...Dah lamew dah kejadian nieyh,sjew letax,nax ingawt blex apew yunx aku ngan group aku dah bwat masew 2008...

Nieyh merupekan pencapaian terbaex kitowunx arr.Jadiew BV dina adalah antare pengalaman termanis aku...Msew nieyh aku agax susah sikiwt arr...Tgx arr wambowt aku,xpotonx...Hahaha...Gilew sengkex...Tapiew alhamdulillah,lepaws bwat show ngan Dina nieyh,rezekiew melimpah2...Mekaceh Tanny~...


Ouuhhh..Terimew kaseh jugax kawt Member2 aku yunx datunx...Ajea,Budax kewcix(Adiew),Nasr,Bun Ngan Tom (Khairi)...Jasew kowunx aku takkan lupew sampei bilew2...

Thursday, January 8, 2009

Hobby qu~






Nieyh nine tangkawp...Hehehe...



Skawunx nieyh dah ramei sngt owunx yunx sukew berjalan2 sambel membawax sejeniws alawt yunx digunakan utx mengabadikan memori...Apewkah alat itu...?ya betowl~...SLR...Mcm dah jadiew trend plax skawunx nieyh aku tgx,bdx2 skolah pown kehulu kehilir bwx mendew alah nieyh...Gilew stylo...Hahaha..Yew arr,nax compare ngan SLR dulu,mmg budax2 skolah xmampu nax beliew,melaenkan bapax dowunx Menteri arr...Lebey tepawt anax owunx kayew...Hehehe...Skawunx mmg murah...RM2K pown da bleyh beliew...Aku pown adew sebijix arr...Canon 400D...Da lmew,tapiew aku sayunx...Hehehe...




Aku adew 2 owunx kawan yunx hobby diew smew mcm aku...Yunx pertamew,En Nine...Yunx sememangnyew pandei dalam bab2 SLR nieyh...Yunx keduew Ajea...Nine pakai D60,Ajea plax pakei D40...Kire aku sowunx jew arr pakai Canon...Dowunx Nikon...lense aku plax,x bnyx,sbb hargew lense lagiew mahal dari Body siot~Aku adew kit lense 18-55 ngan 55-100...So,agax limited arr gambar2 yunx aku leyh tangkawp...Mcm ajea,lense diew mmg canggeh arr...Hix~




Aku sukew gilew tangkawp gambar pemandangan...Awan,gunung,bukit2,pokox...Sbb tuh aku slalu naex puncax Setiawangsa,habeskan msew aku kawt atas tuh...Aku xdew arr hebawt mnew pown...Cumew,nieyh hobby ak

u...Baru jew start berjinax2,so bnyx yunx aku knew belajar,perbaiki...Pemahaman ttg SLR nieyh pown aku xhabews lagiew...So,spew2 diluar snew,yunx adew pengetahuan ttg Fotografi nieyh,share arr ngan aku...Ilmu nieyh,kalaw kitew share lagiew brmaknew taw.Huhu.Nieyh adew beberapew gambar yunx aku tangkawp.Xlawa pown,tapiew aku skew,sbb akutangkawp.=)Pedih siot mtew msew tangkawp gambar nieyh...Huhu...


Nieyh aku ubah white Balance...Nmpx mcm malam ann...?padahal baru kowl 5 msew nieyh...Hehehe...

Selamawt Pengawntiwn Baru,En.Nine...

Last year,pada 13/12/2008(a.k.a tarikh bermaknew wat aku gax...Hehehe),En.Nine kitew nieyh melangsungkan perkahwinan kawt N.Sembilan,kampung belah max diew...Meriah beb...Gilew swonox...Ramei gax arr member2 yunx datunx msew nieyh...Aku plax merangkawp pengawpiwt of the year,terlambawt arr plax~...Bkn sajew2,tapiew mmg terlambawt sbb adew sikit masalah di awal perjalanan...Sampei2 jew,aku trus tukaq baju...Nga syiok2 pakei sampin,kompunx dah dipalu...Apew lagiew,mencicit arr aku berlariew kewja pengawntiwn...Hensem jew Pengawpiwt tuh...Hix~


Lepaws nieyh xtaw arr spew plax dikalangan kitowunx yunx akan berkahwin...Mungkin ajea,mungkin ee...Xpown aku...jodoh pertemuan di tangan ALLAH...Apew2 pown,mari lah samew2 kitew mendoakan yunx terbaex bwat pengawntiwn baru kitew nieyh...=)

Y.E.A.R 2009

Sekejawp jew dah masox 2009...Aku pown xsedar yunx aku dah maken tuew(walawpown aku maseh berumur 22 tahon)...X bnyx kenangan aku masew 2008 nieyh...Yunx aku ingawt,aku masox Audition gangstarz....dan aku jumpew awex aku...Sikiwt gilew siot...Hahahaha...Bnyx dari tuh sebenarnyew,cumew aku lupew...Biasew arr,da tuew arr katewkan~

Tahun yunx baru nieyh,aku nax mulewkan ngan azam baru,niat baru,usehe baru...Memandunxkan dah dapat buah hatiew baru(bapew bnyx baru daa),so aku da set mcm2 4 the next 3 years...Hehehe...Knew arr aku kewjew kuat skewt...

So kepadew sesapew diluar snew...Apew yunx korunx da capai sepanjunx 2008...?Semuew azam kew?Separoh azam kew...?ataw langsung xdew apew yunx tercapai...?xpown kowunx mmg xpewnah pasang apew2 azam...?huhuhu...Apew2 pown,kowunx kawt luar snew,walaw mcm mnew pown kowunx,yunx pewntinx,kowunx heppy bersamew keluargew,aweq,pakwe,kawan,sahabawt,rakan,kucing,anjing(utx yunx bkn muslim+yunx budget moden),ikan kowunx...Hidowp nieyh sementarew jew,jadiew gunewkan lah sebaex2nyew...Bila yunx MAHA ESA a.k.a ALLAH S.W.T dah amex blex,xdew maknewnyew nax dapawt blex...Jadiew,manfaatkanlah msew yunx ALLAH S.W.T pinjawmkan kawt kitew nieyh...

Okiew arr kowunx yunx sedunx membacew,sampei siniyh aku nax merapix,kitew jumpew lagiew esox,dimana aku akan bermain game kegemaran aku...Taiko Drum kawt JJ AU2...Skawunx nieyh aku dah menjinax2kan diri aku ngan oni mode...mode yunx palenx otai...Hahahaha...hinggew jumpew lagiew...Daaa~